Hottest Chef Competition 2017

Win een culinaire reis naar Avery Island USA!

Tabasco® is op zoek naar jong culinair talent dat de Nederlandse groentekeuken een oppepper wil geven! 

Beschik jij over voldoende creativiteit, smaak én lef? Schrijf je dan vóór 20 oktober 2017 in en maak kans op een geheel verzorgde culinaire reis naar Avery Island en New Orleans in Louisiana, USA.

Meld je aan voor de Hottest Chef 2017 en bedenk een 'Flaming Veggie' gerecht. Kom je met jouw gerecht door de voorronde, dan mag je op 20 november de vakjury overtuigen dat jij de titel "Hottest Chef 2017" verdient.

De prijs? Een te gekke reis naar Avery Island USA, waar je in de culinaire wereld van Tabasco® duikt. 

 


De inschrijvingen

zijn gesloten

De inschrijvingen zijn gesloten. 

We hebben ontzettend veel goede recepten ontvangen. De jury gaat nu in beraad wie er mag komen koken tijdens de finale 0p 20 november.

Vrijdag 27 oktober worden de finalisten bekend gemaakt. Stay tuned....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORRONDE

Als je je hebt aangemeld via het aanmeldformulier, heb je tot 20 oktober de tijd om je gerecht aan te leveren. In de voorronde wordt jouw inzending beoordeeld op:

 

  • Originaliteit
  • De wijze waarop je Tabasco® in het gerecht verwerkt (Tabasco® Red pepper of Tabasco® green pepper sauce)
  • Presentatie en opmaak (je dient een foto toe te voegen)
  • Het verhaal achter de gebruikte ingrediënten (duurzaam en/of lokaal geteeld)
  • PS: Je gerecht bestaat uit 100% groenten

 

Op vrijdag 27 oktober 2017 worden de 8 finalisten bekend gemaakt.

 

 

FINALE

Als jouw inzending wordt geselecteerd de finale, dan kook je jouw gerecht tijdens de finale op 20 november live voor de vakjury. Tijdens de finale word je beoordeeld op:

 

  • Smaak
  • De wijze waarop je Tabasco® in het gerecht verwerkt (Tabasco® Red pepper of Tabasco® green pepper sauce)
  • Presentatie en opmaak
  • Jouw 'pitch', wanneer je het gerecht bij de jury presenteert

De finale vindt plaats in het Miele Experience Center in Vianen.

 

Jury 2017

 

Emile van der Staak

 

In het restaurant van deze chef spelen groenten de hoofdrol. Met De Nieuwe Winkel in Nijmegen bewijst Emile van der Staak dat je van doodgewone planten gerechten kunt maken om je vingers bij af te likken. Emile is zo gek van groenten en planten, hij heeft zelfs zijn eigen voedselbos! Gaat de keuze van deze groentechef op jouw creatie gaat vallen?

Jord Althuizen

 

Deze barbecuekampioen is gek op grillen, smoken en roasten op knetterend vuur.  Een carnivoor in hart en nieren. Maar als je denkt dat hij alleen maar vlees serveert, dan heb je het mis! Groenten zijn volgens Jord perfect om verrassende smaakcombinaties te creëren. Als rough chef zal hij extra letten op het stoer presenteren van groenten.

Jord van der Lugt

 

Dit jonge talent is je twee jaar geleden al voor geweest. Jord van der Lugt is een van de winnaars van de Hottest Chef 2015. Sindsdien heeft zijn carrière niet stilgestaan. Met zijn eigen eventcateringbedrijf Chef To You weet hij perfect in te spelen op zijn gasten: van bruiloft tot bedrijfsfeest. Imponeer jij deze alleskunner met jouw signature dish?

Lars Drost

 

In de keuken van restaurant Ciel Bleu in Okura Hotel Amsterdam heeft deze jonge chef-kok onder leiding van Onno Kokmeijer de fijne kneepjes van het vak geleerd. En dat is niet onopgemerkt gebleven. In 2015 was Lars medewinnaar van Hottest Chef en in 2017 won hij Bocuse d’Or Nederland. Welk topgerecht ga jij deze winnaar voorschotelen?

 

Hottest Chef 2013 & 2015

foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

 

Contact

Stuur een mailtje naar anna@shootmyfood.com of bel naar: 0318-493132